Ribe, byen hvor jeg er født og opvokset, havde arrangeret deres første halvmaraton løb.

Så naturligvis måtte jeg ned og deltage!

Denne gang lagde jeg en løbe taktik, som skulle være anderledes end den plejer.

Et disciplineret løb. Hvor jeg bestemmer farten smiley

De første 10 km. i 5:00 tempo.

og de sidste 11 km. i 4:30 tempo.

Det burde kunne lade sig gøre smiley

Med mit forhåndskendskab til området gættede jeg på, at det måtte være en flad rute smiley

Men jeg vidste samtidig godt at den gode vestenvind også kunne være til stede smiley

Tidlig lørdag morgen kørte jeg fra Viborg i det dejligste vejr.

Jeg ved jo at meteorologerne har det med at tage fejl, så det havde de nok også gjort i dag, yes!

De havde ellers lovet vind fra nordøst og regn fra middagstid. Ikke de bedste udsigter da de sidste 4-5 km løbes mod nord langs hovedvejen.

Godt 200 havde tilmeldt sig turen på de 21km.

Starten gik præcis kl. 11:00 og af sted det gik. Efter ca. 100m skal vi igennem en port for at komme ud at løbe på de dejlige brosten. Men i sådan en port er der ikke plads til så mange mennesker på én gang, så vi gik lidt i stå.

Vel ude på brostenen skulle løbestilen lige på plads igen. Ikke nemt på sådan et underlag smiley

Efter den første km. fik jeg øje på noget hjemligt. En rød jakke med teksten ”Team Skals”.

Op på siden af jakken: ”Hva’ kommer du fra Skals?”

Svaret var ”ja”. Det var så starten på et godt makker løb indtil omkring de 16km., hvor Tom Jakobsen, som var navnet, trak fra. Undervejs var han naturligvis blevet informeret om diverse fuglestemmer, som vi havde hørt. Bl.a. Bomlærke, Løvsanger og Gulspurv.

Meteorologerne tog ikke fejl. Vi havde lige passeret 13km skiltet efter præcis 1 time da de første dråber faldt smiley Efter 15km skiltet var vi ude ved hovedvejen, hvor det nu gik ind mod Ribe. Nu regnede det, og der var modvind smiley Som nævnt trak Tom fra, så det sidste af turen skulle nu bare overstås.

Jeg kom ind over målstregen i tiden 1:38:35 ca. et halvt minut efter Tom.

Det var ingen PR, selvom det var tæt på. Og min planlagte løbetaktik holdt heller ikke denne gang. Ganske som det plejer. For meget fart i starten og ingen krudt til slut!

Selve ruten får Mejdal halvmaraton til at minde om en bjerg etape. Der var ikke noget der bare mindede om en stigning. Ellers kunne de to godt minde om hinanden.

En rute med PR potentiale smiley

Desværre ikke for mit vedkommende i denne omgang.